fbpx

Jeg elsker jo krystaller, og også eliksir af krystaller. Det er så super virksomt og meget nemt at lave.
Her har jeg samlet nogle af de mange spørgsmål jeg ofte får om lige netop krystaller og krystaleliksir

Hvad pokker er eliksir af krystaller?

Krystaleliksir er energien fra krystaller forankret i vand. Dette vand drikker du og får på denne måde energien fra krystallen ud i dine celler. Det giver en helt fantastisk virkning, meget intens og skøn.
Har du først anskaffet dig de krystaller du vil arbejde med, er eliksir en meget dejlig og nem måde at få krystallernes energi på uden at skulle huske at få dem med i lommen eller lede efter dem, der hvor man nu kom til at lægge dem.

Hvordan laver og bruger man det?

Du laver en krystaleliksir ved at lægge den eller de krystaller du vælger at arbejde med i vand. Jeg vil anbefale dig at lægge krystallen i et glas vand natten over og så drikke eliksiren som det første du indtager næste morgen. Du kan eventuel forstærke krystallens effekt ved at lade glasset med krystallen stå i måneskin. Ved denne forholdsvise stærke eliksir vil jeg højst anbefale dig et glas i døgnet.

Du kan også bare lade en krystal være i den kande vand som du jævnligt drikker af i løbet at dagen, og så efter behov fyldt vand på kanden.
Denne eliksir vil du sagtens kunne drikke op til en liter af om dagen, da den ikke vil være så stærk som den ovennævnte. At den ikke er så stærk er ikke nogen ulempe, særlig hvis de temaer eller følelser du vil arbejde med har været svære for dig at tage hul på, for så vil krystallens effekt lige så stille og roligt få lov til at virke i din krop frem for den stærke eliksir der virkelig tager store lag ad gangen.

Hvad skal man bruge det til?

Krystaleliksir er rigtig god til balancering af dine chakra, som hjælp til konkrete problemstillinger, som den af en proces eller bare til at give dig mere indre ro, energi eller hvad du nu har brug for.
Krystaleliksir kan sagtens kombineres med at bruge krystaller udvortes.
Hvis du vil prøve dig frem med både krystaller til healing og essenser på samme tid, så vær opmærksom på, at de krystaller du bruger  i essenser ofte vil starte en udrensning, hvorimod dem du bruger til krystal healing vil tilføre deres energi. Derfor skal du lige være opmærksom på om de 2 former for energi kan arbejde sammen, hvis du vælger at gøre begge dele.

Kan du ikke give eksempler på gode krystaller til eliksir?

Du kan altid bruge en Rosakvarts i din kande med vand, enten alene eller sammen med andre krystaller. Rosakvartsen øger din kærlighed til dig selv og gør det nemmere for dig selv at vise omsorg for dig selv. Den vil også gøre det nemmere for dig at mærke og modtage andres kærlighed. Rosakvarts beroliger i alle sammenhænge og giver en bedre og mere rolig søvn, så den er også god at bruge til børn der sover uroligt eller i svære situationer, hvor du trænger til lidt ekstra kærlighed og omsorg.

Ved feber er Blondeagaten uundværlig. Den giver næsten øjeblikkelig ro i kroppen og gør at feberen bringes ned og kroppen heales så den ikke skal kæmpe så hårdt med det der er årsagen til feberen.

For at få mere jordforbindelse er den røde Jaspis fantastisk. Den holder din jordforbindelse, så du ikke væltes af det du møder, du vil kunne stå som dig. Den vil hjælpe dig til at få sat handling på nogle af dine mange tanker, og ikke bare lade dem blive til tankespin. Rød Jaspis sørger også for, at du husker dine fysiske behov, som søvn, mad og drikke. Du vil have nemmere at holde din egen energi hos dig selv, når du arbejder med den.

Apachetåren virker fra rodchakraet og opad mod den spirituelle verden. Den hjælper os til at gå igennem det mørke, som det er nødvendigt at forcere for at nå lyset. Den er god til at forløse gammel sorg, og hjælper os med at tilgive både os selv og andre. Den giver et godt forhold til underliv og seksualitet.

Karneol går ind og påvirker ubalancer i harachakret, og dermed vores forplantningsorganer og seksualitet. Den kan afhjælpe menstruationssmerter eller andre smerter i underlivet. Haracentret står også for kreativitet og livsglæde, så hvis du mangler inspiration i dit skabende arbejde er den også god at anvende.

Til hjertechakraet er Rubin i Fuchsit fantastisk. Den rummer både både den lyserøde og den grønne som er hjertechakraets farver. Den er rigtig god til komme hjem til dig selv, særlig hvis du har været igennem en hård følelsesmæssig periode, og trænger til energi og egenomsorg.

Her ser du de krystaller jeg har anbefalet her over. De starter nederst fra venstre med Rosakvarts, over den er den blå Blondeagat, og øverst til venstre er en rød Jaspis.
Nederst til højre er det en Apachatåre, i midten til højre er det Karneol og øverst til højre er det Rubin i Fuchsit.

Krystaller til krystaleliksir