fbpx

Jeg har mødt rigtig mange der i afmagt er begyndt at spise deres Skvalderkål..
For de fleste haveejere er skvalderkål noget fanden har skabt og noget der kan kæmpes mod i årevis, ofte uden held.
Jeg har ofte hørt dette mundheld forbundet med netop skvalderkålen – If you can’t beat it – eat it!!
Og det synes jeg er en rigtig god idé.

Skvalderkål - If you can't beat it - eat it!!
Det er bedst at spise de unge skud, dem der er helt lysegrønne og spændstige lige som det på billedet. Senere på året kan det være en god idé at slå skvalderkålen med en græsslåmaskine, på denne måde er der altid nye friske blade til rådighed.

Skvalderkål kan erstatte krydderurter eller spinat i de fleste retter – og så er de fulde af vitaminer – bl.a. C-vitamin og B-vitaminer.
Jeg kommer altid både en kæmpe håndfuld skvalderkål og en masse brændenælder i min juice hver morgen, dette synes jeg er en de bedste måder – jeg er også meget vild med den lidt krydrede smag i pesto. Prøv det og lad mig høre hvad du synes.

Skvalderkål har gennem tiden været brugt mod fordøjelsesbesvær og blærelidelser. Den blev faktisk indført af munkene i middelalderen. Om vinteren bruger jeg den tørret som te, særlig i forhold til nogen med blærebetændelse eller urinvejsinfektion.
Brug ca. 3 teskefulde, som du udtrækker i 1/2 liter kogende vand i 10 minutter. Si udtrækket og drik det i løbet af dagen.