Jeg har lige været ude og gå en tur med barnevognen – og jeg havde glemt noget meget vigtigt i dag… Min kurv som jeg ellers altid har med, øv.
Jeg lagde nemlig mærke til at det nu var tid til at plukke havtorn, noget af nordens guld.
Hvis du ikke kender dem, så ser de sådan her ud
Havtorn er altså virkelig det rene guld – og bærrene skal samles nu. Ud over den helt fantastiske smukke farve og den skønne lidt syrlige smag – faktisk lidt hen efter passionsfrugt/ananas indeholder de virkelig meget C-vitamin og også et højt indhold af både A-, B- og E-vitaminer, antioxydanter, omega-7-fedtsyrer og karoten. Så jeg synes virkelig at det er værd at bruge lidt tid på at få samlet et forråd af bær i fryseren, så du kan nyde godt af disse skønne bær hele vinteren. Ja de kan så fint fryses, så det er virkelig nemt.
I Danmark vokser de mest langs kysterne – men vi har også rigtig mange her på Næbbevej, så husk at tage en pose med, når du kommer og brug lige 10 min på at få det rene guld med hjem. Ellers må du en tur langs kysten og se om du er heldig.
De er bedst når de har fået lidt frost, så jeg giver dem bare en tur i fryseren.
Jeg bruger dem i juice, smoothie, salater og til dem smukkeste sirup der er gyldne dråber over is..
Rigtig god fornøjelse
TAK for tippet! Måske jeg kan finde nogle her i Risskov – jeg vil holde øjnene åbne.
Hvad kan man lave af dem? Kan man spise dem ‘sådan-bare’?
Kærligst
Dorte
Jeg bruger dem hver dag i enten min juice eller smoothie.
De er lidt syrlige i smagen så mange kan ikke lide dem i salater, men jeg er vild med dem – og så giver de en fin farve ;o)
Rigtig god fornøjelse med at finde dem.. Husk det også er tid for hyldebær og hyben.. De er også super sunde og dem kommer der mere om de næste dage på bloggen.