fbpx

Den bedste beskrivelse jeg kan give af smagen af birkesaft er uden tvivl forår.. Birkesaftens smag er lidt lige som helt frisk kildevand eller mineralvand, dog lidt sødere og med den fineste eftersmag – lidt af passionsfrugt måske..
Ja jeg er meget vild med birkesaft, som er meget nemt at lave selv, hvis man har adgang til et birketræ.
Du skal dog være opmærksom på at birkesaft ikke tåler lys og varme. Den skal opbevares på samme måde som mælk og har samme holdbarhed, men den er altså virkelig lækker at drikke eller at bruge som sorbetis så du kan nok ikke holde dig fra den så længe.

Birk - smagen af forår - Mariakaisa.dk

Birkesaften indeholder alle de mineraler som du finder i jorden og saften er god mod allergi.
Bladene fra birketræet er gode som te hele vinteren, da de også lige som mælkebøtten, virker rensende og vanddrivende. Jeg bruger ofte en blanding af mælkebøtte og birkeblade, de er helt suveræne sammen.

Men birkesaft drikker jeg altså ene og alene for smagen af forår, jeg vil anbefale dig at prøve at smage den. Og jeg vil rigtig gerne høre din mening om den, hvis du får lavet noget saft. Du skal dog ikke vente forlænge, træerne giver mest saft her i april.