fbpx

Med alle de dyr og børn der bor i vores husstand er Timian altså ikke til at undvære.

Vi bruger en masse frisk timian hele sommeren og sidst på sommeren tørres der større mængder. Timiante er helt fantastisk til at rense med.

Jeg har faktisk lige dryppet Mogens’ (datterens kat) øje med timiante. Han har været oppe og slås og har derfor fået en rift i øjet der nu er gået betændelse i – så snart nogen i huset ser den slags, koges der noget vand og det hældes over noget frisk timian i en tepose. Det trækker til det er håndvarmt og herefter dryppes øjet hver 2.-4. time alt efter hvad vi lige skal. Jeg er ret sikker på at hans øje er fint i morgen.

Nu spørger mange sikkert: Er det ikke Kamille man bruger til at rense øjne og sår med. Det kommer an på om såret er betændt og skal renses, her skal bruges timian. Skal såret derimod trække sig sammen er Kamille fint. For Kamille lukker og timian lukker op og derved kan betændelse og skidt jo komme ud og så har det en betændelsehæmmende virkning.

Timian er også super godt til at behandle infektioner i luftvejene som for eksempel forkølelse, halsbetændelse og bronkitis. Timian er også helt fantastisk i kampen mod myg, de kan slet ikke klare lugten af timian, så hvis du blander noget timian (aller nemmest æterisk timianolie) i din creme og smøre dig ind vil duften afskrække myggene. Og det er da en rigtig god ting i disse lune sommeraftener.