Netop nu er brændenælderne små og lækre, så det er nu de skal høstes.
Når de er så store som dem på billedet bliver de lidt for grove, men kan jo stadig bruges… Men jeg går jo ind for lækkerhed og saftighed og den er altså højest nu, så ud og i gang. Hvis du nu sidder og tænker på, hvor pokker du skal finde brændenælder, vil jeg straks sige at du er velkommen til at komme her og høste.. Men de er nu at finde næsten overalt, på marker, i skove, i træbevoksninger og ofte også i haver. Husk blot at de ikke skal samles langs vejen hvor der kører biler eller steder hvor der er blevet sprøjtet.
Brændenælder er vildt sunde og en super god måde at få masser af jern på, faktisk er brændenælden langt mere rig på jern end spinat er. De fine spæde topskud der kan høstes netop nu er virkelig rige på A- og C-vitaminer, men også på mineralerne kalium, fosfor og kisel.
Brændenælden er super god mod ledsmerter, gigt, den stabiliserer blodsukkeret, renser blodet, holder fordøjelsen i orden og så er den mildt vanddrivende.
Du kan bruge brændenælder alle de steder du normalt bruger spinat (jeg kan faktisk bedre lide brændenælde end spinat, den smager lidt mere “grøn” og er mildere). Put dem i suppe, brød, omeletter, frikadellefarsen, i juicen, brug dem i te og hvad du ellers kan finde på.
Brændenælder gemmes fint som tørrede, men du kan også blanchere dem og fryse dem til senere brug.