Hvis ikke, er du altså gået glip af endnu en dansk naturskat. Jeg elsker virkelig hyben, mest på grund af smagen. Mums, marmelade af hyben og æble, det er altså bare så godt. Men også pga. alle de fantastiske ting hyben gør for vores krop.
En af grundene til at hyben er så utroligt sunde, er at fordelingen af vitaminer og næringstoffer i hyben er afbalanceret i forhold til bl.a. menneskets vitaminbehov. Det er da bare så super smart og meget nemt at bruge uden at skulle regne og alt muligt. De vitaminer de indeholder er vitamin A, vitamin B1, B2, C, E, P-faktor,beta-caroten,g mange mineraler som kalium og fosfor. Herudover druesukker, frugtsyrer og aromastoffer og det høje indhold af fibre og frugtsyre fremmer fordøjelsen.
Derfor er det en super investering at plukke hyben om efteråret og enten tørre eller sylte dem, så de kan sættes ind i kostplanen, når vinter- eller forårstræthed melder sig
Hybenbuskens frugter kan styrke immunforsvaret pga. de meget store mængder af C-vitamin og smart nok øger de stoffer der giver frugterne deres farve endda c-vitaminernes effekt. Ved at styrke immunforsvaret er de jo også med til at beskytte mod forkølelse, infektioner og det siges også at hyben måske endda hæmmer kræftcellers vækst.
Hyben er faktisk så gode at Gigtforeningen anbefaler dem på deres hjemmeside, og det kan jeg rigtig godt forstå.
Hej Mariakaisa
Hyben er bestemt en undervurderet spise – og det er ærgerligt for som du skriver er de ganske sunde. Fulde af C-vitamin, A-vitamin, mineraler som jern, calsium mm. Har også læst gigtforeningens anbefalinger af hybenpulver og læst artikelen om hyben på https://castorolie.dk/hybenpulver/. Hyben kan reducere rynker, bekæmpe visse typer kræft og gigtsmerter, så folk med gigt så som slidgigt får det bedre. Utroligt at der ikke er større fokus på denne gode spise. Selv spiser jeg hybenpulver på mine havregryn hver morgen, og nyder godt af den anti-inflammatorisk kost. Tak fordi dit indlæg om denne vigtige hyben plante…
Selv tak.
Naturen har meget godt til os