I hvert fald hvis du spørger mig..
I Norge er der lavet undersøgelser der viser at mennesker der blev ramt af influenza blev raske 4 gange så hurtigt hvis de 4 gange om dagen i 5 dage spiste hyldebær – det er da ret vildt synes jeg..
Så du kan nok tænke hvad der er med til at farve min juice eller saft om morgenen i disse dage – husk dog at hyldebær skal koges før brug.
Hyldebærrene er ikke så rige på C-vitamin som nogen siger – til gengæld er de rene E-vitaminbomber. E-vitaminer er jo som bekendt antioxidanter, der bl.a. beskytter vores celler, så alene derfor er der god grund til netop nu at fylde kroppens depoter med disse skønne bær. Du kan også, lige som Havtorn som jeg skrev om i sidste uge, plukke og fryse disse bær – så har du til hele vinteren.
Laver du saft af hyldebærrene skal du dog passe på med sukker, og i stedet prøve dig frem med at bruge æbler og forskellige krydderier. Jeg vil dog anbefale, at bruge bærrene kogte uden noget tilsat i smoothie eller saft for at få “den rene vare”
Og kommer du forbi Næbbevej er du, også med hyldebær, velkommen til at tage en pose med og forsyne dig inden du kører hjem.